x
Bulgaristan

Vize İşlemleri

Bulgaristan

Ticari Vize

 

Ankara Konsolosluğu Vize Departmanının, Bulgaristan Ticari Vize başvurusunda bulunmak isteyenlerden talep ettiği evraklar:

 

1 - Pasaport -  en az 2 yıl geçerli. (son dönüş tarihinden itibaren 6 ya daha geçerli).

2 - Biometrik fotoğraf - 2 adet 35 x 45 mm ölçülerinde son 3 ay içerisinde çekilmiş.

3 - Ankaradan Bulgar Ticari Vizesi için gerekli olan Bulgaristan Vizesi Başvuru Formu Belgesi. Eksiksiz doldurulmuş, Bulgar Ticari Vizesi başvurusunda bulunan kişi tarafından imzalanmış olmalı.                     

6 - Ankara Büyükelçiliği, Konsolsoluk Departmanı, Ankaradan Bulgaristan Ticari Vizesi için – TC’ deki şirketin Faaliyet Belgesi (son 1 ay içinde alınmış olacak).

7 - Ankara Bulgar Konsolosluğundan, Bulgaristan Ticari Vizesi için - Şirketin Sicil Gazetesi.

8 - Ankara Bulgar Ticari Vizesi için Bulgar Konsolosluğu Şirket Yetkililerine ait İmza Sirkülerini talep etmektedir.

9 - Ankara Bulgar Konsolosluğundan, Bulgaristan Ticari Vizesi için Vergi Levhası.

10 - Şirketin son üç aya ait banka hesap dökümü, son bakiye minimum 5 000 TL.

11 - Ankaradan Bulgaristan Ankara Konsolosluğuna Bulgaristan Ticari Vizesi için başvuracak kişi SSK’lı çalışan ise yukarıdakilerine ilaveten:

  • SGK Dökümü (son 3 aya ait). 
  • İşe giriş bildirgesi.
  • Maaş Bordrosu – kaşeli, imzalı.
  • Sözleşmeli çalışan ise Noter tasdikli iş sözleşmesinin orjinalı. 

12 - Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. Nüfus Müdürlüğü'nden alınmış. Kaşeli, imzalı.

Ankara Büyükelçiliğine bağlı Bulgaristan Ankara Konsolosluğuna, Bulgaristan Ticari Vizesi ile ilgili sıkça sorulan sorular:

  1. Bulgaristan Ticari Vizesi nedir?

Bulgaristan Ticari Vizesi Bulgaristan’a iş görüşmesi, toplantı, seminer, konferansa katılmak gibi sebeplerden Vize almak isteyenlerin almaları gereken vize türüdür.

  1. Ankarada Bulgaristan Ticari Vizesi için nereye başvurabilirim?

Bulgaristan Ticari Vizesi için bizim gibi akredite olmuş acentelere, Vize merkezine başvurmanız durumunda Bulgaristan Ticari Vizesi için gereken tüm yardımlar gösterilecek vizenizin sorunsuz bir şekilde sonuçlanması sağlanacaktır.

  1. Bulgaristan Ticari Vizesi için başvuruda bulunmak istiyorum, fakat Bulgar firma bana davetiye gönderemiyor. Davetiyesiz Ankaradan Bulgaristan Ticari Vizesi için başvuruda bulunabilir miyim?

Bulgaristan Ticari Vizesi için davetiye şart. Bulgar firma Size davetiye gönderemiyor ise konu ile ilgili müşteri temsilcilerimize danışabilirsiniz.

  1. Bulgaristan Ticari Vizesi için gereken davet mektubu ne kadar süre ile geçerlidir?

Bulgaristan Ticari Vizesi için gereken davet mektubunun geçerlilik süresi maksimum 3 aydır.

  1. Ankaradan Bulgaristan Ticari Vizesi almak Turistik Bulgaristan vizesi almaktan daha mı kolay?

Yabancı ülkelere yapılacak olan seyahatlerde o ülkeden gelen davet yazıları konsolosluklarda her zaman avantaj sağlamaktadırlar. Bulgaristan Ticari Vizesi için en önemli belge ise Bulgaristan’daki şirketten gelen davet yazısıdır.

  1. Ankara Bulgaristan konsolosluğundan uzun süreli Bulgaristan Ticari Vizesi nasıl alabilirim?

Daha önce almış olduğunuzu Bulgaristan Ticari Vizesi var ise bir sonraki Bulgaristan Ticari Vizesi uzun süreli olma ihtimali çok yüksek. Daha önceden alınmış Bulgaristan vizeniz yok ise uzun süreli Bulgaristan Ticari Vizesi almanız düşük ihtimal. Konu ile ilgili müşteri temsilcilerimize danışabilirsiniz.

  1. Şirketi olan, BG’yi ziyaret etmek herkes Bulgaristan Ticari Vizesi başvurusunda mı bulunmalı?

Şirketi olan herkes Bulgaristan Ticari Vizesi başvurusunda bulunmak zorunda değil. Seyahat amacınız ticari bir faaliyet içermiyor ise Bulgaristan Ticari Vizesi almanıza gerek yok. Bu durumda Turistik Bulgaristan vizesi başvurusu yapabilirsiniz.

Bulgaristan Ticari Vize 160 €

 

Yazıdırılabilir Versiyonu