x
Bulgaristan

Vize İşlemleri

Bulgaristan

Bulgaristan Şirketten Dolayı Oturum

Bulgaristan’ da şirket açmış olan kişilerin Bulgaristan oturum İzni Vizesi için Ankara Bulgaristan Büyükelçiliğine bağlı Ankara Bulgaristan Konsolosluğunun istediği evraklar:

 

1 - Bulgaristanın Ankara Konsolsluğuna en az 2 yıl geçerli Pasaport ibraz etmelisiniz,

2 - Biometrik fotoğraf - 2 adet 35 x 45 mm ölçülerinde son 3 ay içerisinde çekilmiş.

3 - Bulgaristan Oturum İzni Vizesi için Ankara Bulgaristan Vize Başvuru Formu. Eksiksiz doldurulmuş, Bulgar Oturum İzni Vizesi başvurusunda bulunan kişi tarafından imzalanmış olmalı.  

4 - Ankaradan Bulgaristan Oturum İzni Vizesi için Vize Takip Sözleşmesi.

5 - Ankara Bulgaristan Konsolosluğundan, Bulgaristanda açtığınız şirketten dolayı Oturum Vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için Savcılıktan alınmış Sabıka Kağıdı, Nufüs Müdürlüğünden alınmış Tam Vukuatlı Nufüs Kayıt Örneği ibraz etmelisiniz:

  • Valilikten ya da Kaymakamlıktan apostillettirmelisiniz.
  • Bulgaristan'da Bulgarcaya tercüme edilmeli.
  • Bulgaristan Noter tasdikli, Apostilli.
  • Bulgaristan Dış İşleri Bakanlığı onayından geçmeli – Sofia.

 

6 - Ankara Bulgar Konsolosluğu, Bulgaristan Oturum İzni Vizesi için başvuranlardan, Bulgaristan’daki şirketin Faaliyet Belgesi (Удостоверение от Агенция По Вписванията) talep etmektedir.

7 - Bulgaristanın Ankara Konsolosluğu, Bulgaristan Oturum İzni Vizesi için Bulgaristan’ daki şirketinizde en az 10 işçinin çalıştırdığına dair belge (Национална Агенция За Приходите – Справка актуално състояние на всички действащи договори) talep etmektedir:

  • 10 işçinin isim listesi,
  • 10 işçinin sigorta primlerinin ödendiğine dair belge,
  • 10 işçinin Sizin şirket ile yaptığı iş sözleşmesi belirtilmiş olacak.

8 -  Bulgaristanda kurduğunuz şirkete istianeden Ankara Bulgar Konsolosluğuna D Vize başvurusunda bulunabilmeniz için:

  • Bulgaristan’ da kurulu olan şirketin Vergi borcu olmadığına dair alınmış belge (Национална Агенция За Приходите – Удостоверение за халичието или липсата на задължения).

7- Bulgaristan’daki şirketin bulunduğu adrese ait Kira Kontratı ve ya Tapu. BG noterinden tasdikli.

8- Bulgaristan Oturum İzni Vizesinin alınması için gereken, 20 günden eski olmayan temsilcilik adına ve ya kendi adına açılmış Bulgaristan Banka Hesap Dökümü, Bu hesabın bakiyesini gösteren bankadan alınmış belge. Hesapta en az 4 000 Leva ya da 2 000 € bakiye bulunmalı.                 

 

Önemli Notlar:

  • Bulgaristan Oturum İzni Vizesi için gereken evrakların orijinalleri ile başvuru yapılabilir.
  • Bulgaristan Oturum İzni Vizesi için gerekli evraklar 3 aydan eski olamaz.
  • Bize teslim ettiğiniz evraklar ile alacağınız Bulgaristan Oturum İzni Vizesi 6 ay süreli olacak.

 

Bulgaristan Oturum İzni Vizesi Total Ücreti 300 €:

  • Bulgaristan’da şirketi olanlara Oturum İzni Vizesi ücreti.
  • Bulgar Oturum İzni Vizesi konsolosluk harç ücreti.
  • Bg Oturum İzni Vizesi randevu fiyatı.
  • Bulgaristan Oturum İzni Vizesi hizmet bedeli ücretlerini içerir. 

Bulgaristan Oturum İzni Vizesi İşlem Süresi bir ay.

 

Yazıdırılabilir Versiyonu