x
Bulgaristan

Vize İşlemleri

Bulgaristan

Öğrenci Vizesi

 

Bulgaristanda öğrenin gördüğünüzden Ankara Bulgaristan Konsolosluğuna Bulgaristan Öğrenci Oturum İzni Vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için gerekli olan evrakların listesi aşağıdaki gibidir:

 

1 - Bulgaristanın Ankara Konsolsluğuna en az 2 yıl geçerli Pasaport ibraz etmelisiniz,

2 - Biometrik fotoğraf - 2 adet 35 x 45 mm ölçülerinde son 3 ay içerisinde çekilmiş.

3 - Ankaradan Bulgaristan öğrenci D tipi Vizesi için Ankara Bulgaristan Vize Başvuru Formu. Bulgar Oturum İzni Vizesi başvurusunda bulunan kişi tarafından imzalanmış olmalı.  

4 - Ankara BG Konsolosluğundan, Bulgaristan Oturum İzni Vizesi için Vize Takip Sözleşmesi.

5 - Ankara Büyükelçiliğine bağlı Ankara Bulgaristan Konsolosluğundan, Bulgaristan öğrenci oturum izni vizesi alabilmeniz için BG’ de kabul edildiğiniz okuldan alınmış kaşeli imzalı okul kabul belgesi (Удостоверение) teslim etmelisiniz.

6 - Ankara BG Konsolosluğundan,  öğrenim göreceğinizden Bulgaristan D tipi vize için başvuruda bulunan kişi 18 yaşından gün almamış ise:

  • Anne, Babadan TC Noter onaylı Muvafakatname. Apostilli.

7 - Ankara Bulgar Konsolosluğu, Bulgaristan Öğrenci Oturum İzni Vizesi için başvuruda bulunan kişinin ebeveynlerinden çocukları Bulgaristan’ da okuduğu süre boyunca tüm bakım ve masraflarının kendisi tarafından karşılanacağını belirten Noter onaylı istemektedir:

8 - Ankara Büyükelçiliğine bağlı Ankara Bulgaristan Konsolosluğundan, Bulgaristan öğrenci oturum izni vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için yaşayacağınız yeri belgelemelisiniz:

  • Bulgaristan'da okuyacağınız okula bağlı olan yurttan alınmış Yurt Kayıt Belgesi veya,
  • Kalacağınız evin kira kontratı, tapusu, ev sahibinin Bulgar kimlik kart fotokopisi.

9 - Ankara Bulgaristan Konsolosluğundan öğrenim gördüğünüzden dolayı BG D Tipi Vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için Savcılıktan alınmış Sabıka Kağıdı, ve Tam Vukuatlı Nufüs Kayıt Örneği almalısınız:

  • Valilikten ya da Kaymakamlıktan apostillettirmelisiniz.
  • Bulgaristan'da Bulgarcaya tercüme edilmeli.
  • Bulgaristan Noter tasdikli, Apostilli.
  • Bulgaristan Dış İşleri Bakanlığı onayından geçmeli – Sofia.

 

Önemli Notlar:

  • Bulgaristan Öğrenci Oturum İzni Vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için BG’ de okula kayıt olduğunuzu ispatlamanız gerekir.
  • Bulgaristan Öğrenci Oturum İzni Vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için Evrakların orijinalleri ve aslı gibi Noterden tasdiklenmiş şekilde iki nüsha şeklinde teslim edilmeli.

Bulgaristan Öğrenci Oturum İzni Vizesi nedir?

  • Bulgaristan Öğrenci Oturum Vizesi, Oturum kartı alma hakkına sahip olduğunuzu gösteren bir D tipi Vizedir.

Bulgaristan Öğrenci Oturum İzni Vizesi hangi haklara sahip olur?

  • BG’ de öğrenci olma hakkına isnaden Bulgaristan Öğrenci Oturum Vizesi ile BG Kimlik Kartı olan Liçna Kartayı almaya hak kazanırsınız.
  • BG’ de öğrenci olma hakkına isnaden Bulgaristan Öğrenci Oturum Vizesi alan öğrenci BG’ de okuyacağı okulun bulunduğu şehrin Polis Merkezi – Yabancılar Şubesine giderek, Konsolosluğun verdiği orijinal evraklar ile Bulgar Kimlik Kartı olan Liçna Kartayı almak üzere başvuruda bulunabilirsiniz.
  • Bulgar kimlik kartı olan Liçna Kartayı – başvuru yaptığınız Polis Merkezi Yabancılar Şubesinden (Migratsiya) 10 iş günü içerisinde alabilirsiniz.

 

Bulgaristan Oturum Vizesi Total Ücreti 300 €:

  • Bulgaristan Oturum İzni Vizesi vize harcı.
  • Bulgaristan Oturum İzni Vizesi konsolosluk harcı.
  • Bulgaristan Oturum İzni Vizesi randevu ücreti.
  • Bulgaristan Oturum İzni Vizesi hizmet bedeli ücretlerini içerir.

Vizenin verilip verilmemesi tamamen Ankara Bulgaristan Konsolosluğu memurlarının inisiyatifindedir

Bulgaristan Ankara Konsolosluğu ekstra evrak ve ya görüşme talep etmediği durumlarda Bulgaristan Oturum İzni Vizesi İşlem Süresi bir ay olarak belirlemiş durumdadır

 

BG Öğrenci Oturum Vizesi ile ilgili tüm sorularınızın doğru cevapları için müşteri temsilcilerimize danışabilirsiniz.

 

Yazıdırılabilir Versiyonu